Advertentie
Wraak

Wraak

73
Rank 3690 Gelezen 82 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 70 Favoriet 3 Recensies 3
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 1   Topics 0

Wraak is het langverwachte vervolg op de bestseller Mocro Maffia, waarvan inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht zijn. Het werd genomineerd voor de prestigieuze Brusseprijs 2015 voor het beste journalistieke boek en vormde de basis voor de veelgeprezen serie Mocro Maffia op Videoland.

Na de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in 2012 veranderde het misdaadlandschap voorgoed. Gewelddadiger, roekelozer, complexer dan ooit. Het vormde het startschot van de nietsontziende oorlog tussen twee groepen in de onderwereld: enerzijds die rondom Benaouf A., het beoogde doelwit van die aanslag, anderzijds de groep rondom Gwenette Martha. Na diens dood in mei 2014 lijkt de vete aanvankelijk tot een einde te zijn gekomen, maar niets is minder waar. De strijd om kilo's coke gaat door, maar is niet langer de enige aanleiding voor de talloze aanslagen die volgen. Een ander motief blijkt ook een belangrijke rol te spelen.

Wraak gaat verder waar Mocro Maffia ophield. Gebaseerd op uitgebreide research en talloze ontcijferde pgp-berichten vertelt het een verhaal over jonge jongens die snel op willen klimmen in het milieu en daar alles voor overhebben. Maar daarvoor betalen ze vaak een hoge prijs.

Genre
Thrillers & Spanning , True crime
True crime
Serie
Mocro Maffia (2)
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Lebowski
Laatste editie
07 juni 2019
ISBN
9789048836215 , 9789048836222 , 9789048857777
+Boekinformatie wijzigen

Door lezers

Thriller Café / Op zoek naar de waarheid
07 juli 2019 20 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie
Laura Hebban Recensent

Meer dan een misdaadverslag

door: Laura

Wouter Laumans is journalist en schrijft onder andere voor De Telegraaf en NRC Handelsblad. Marijn Schrijver is freelance journalist en werkt(e) onder andere voor Nieuwe Revu, AT5 en De Pers. In mei 2015 publiceerden zij samen Mocro maffia, dat genomineerd werd voor de Brusseprijs 2015 (voor het...

Geen sensatiepulp

door: JonSnow 1 like ebook
De enige lezersrecensie van dit boek was niet heel erg uitgebreid, dus ik ga er ook een paar regels aan wijden. Wraak is het vervolg op Mocro Maffia en de titel slaat op één van de hoofdpersonen: Omar L., die volgens de rechtbank wraak nam voor de dood van zijn broer in de Amsterdamse...

Wat een verschrikking

door: Heleen07 1 like
Zonde van mijn tijd, sensatiepulp.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook