Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zaad zonder naam

De verborgen wereld van de spermabank spreekt tot de verbeelding, zeker als het gaat over de pioniersperiode waarin er geen regels waren en artsen deden wat ze wilden. Toch weet bijna niemand hoe de spermabank vroeger werkte, want donorinseminatie gebeurde alleen maar in het grootste geheim.

Door jarenlang onderzoek kon historica Tinne Claes spreken met mensen die zich tot nu toe in stilzwijgen hulden. Niet alleen de eerste spermadokters, maar ook hun secretaressen en stagiaires. Donorouders die jarenlang de waarheid verzwegen voor hun kind. Of een vijftigjarige man die zijn zaad aanbiedt op de zwarte markt omdat hij spijt heeft dat hij nooit vader is geworden.

Aan de hand van hun verhalen neemt dit boek de lezer mee op een meeslepende trip van het bruisende Brussel tot Turnhout in de katholieke Kempen, met een tussenstop in Aarhus in Denemarken. Onderweg leer je alles over zaad. Van 'verse' spermadonatie via 'zaadcocktails' tot 'donordetectives': dit boek onthult alle geheimen over de spermabank vroeger en nu.

Toon details

Schrijf een recensie

Is Zaad zonder naam het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Zaad zonder naam

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.