Zaad zonder naam
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 1 3 0 2 0 1 0

Zaad zonder naam

3

Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

De verborgen wereld van de spermabank spreekt tot de verbeelding, zeker als het gaat over de pioniersperiode waarin er geen regels waren en artsen deden wat ze wilden. Toch weet bijna niemand hoe de spermabank vroeger werkte, want donorinseminatie gebeurde alleen maar in het grootste geheim.

Door jarenlang onderzoek kon historica Tinne Claes spreken met mensen die zich tot nu toe in stilzwijgen hulden. Niet alleen de eerste spermadokters, maar ook hun secretaressen en stagiaires. Donorouders die jarenlang de waarheid verzwegen voor hun kind. Of een vijftigjarige man die zijn zaad aanbiedt op de zwarte markt omdat hij spijt heeft dat hij nooit vader is geworden.

Aan de hand van hun verhalen neemt dit boek de lezer mee op een meeslepende trip van het bruisende Brussel tot Turnhout in de katholieke Kempen, met een tussenstop in Aarhus in Denemarken. Onderweg leer je alles over zaad. Van 'verse' spermadonatie via 'zaadcocktails' tot 'donordetectives': dit boek onthult alle geheimen over de spermabank vroeger en nu.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Lannoo
Eerste editie
29 maart 2022
Laatste editie
19 april 2022
ISBN
9789401476980 , 9789401483872


Boekinformatie wijzigenReacties op: Zaad zonder naam

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken