Ze komen terug, ze komen terug
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 2 1 0

Ze komen terug, ze komen terug

2

Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1   Topics 0

Met zijn vrouw Felice trekt Daniël door Zuid-Amerika, door Patagonië. Hij realiseert zich drommels goed dat zijn verre reizen een vlucht zijn voor de druk die hij thuis in Nederland voelt. En hij weet al evengoed dat de fascinatie die hij voelt voor de condor te maken heeft met zijn verlangen ontstegen te zijn aan het leven van alledag. Maar hij belandt met beide benen op de grond als hij zich vreemd moe gaat voelen en snel naar Nederland terug moet, waar hij een openhartoperatie ondergaat. Krampachtig probeert hij zijn angsten te beteugelen. Als hij eenmaal is hersteld voelt hij zich gedwongen terug te keren naar de condors in de Andes. Hij ziet en ervaart nu meer dan vroeger hoe het bestaan van die vogels bedreigd wordt, hoe de hele natuur in gevaar is – en opnieuw wordt hij door angst overvallen. Het zijn twee ingrijpende belevenissen die hem ten slotte enigszins verzoenen met zijn lot, en met dat van de natuur. Roadnovel en filosofische overpeinzing ineen: ‘Ze komen terug, ze komen terug’ is een roman die je confronteert met een kwestie die zich onontkoombaar aan de mensheid opdringt.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
176
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
10 februari 2020
Laatste editie
16 maart 2020
ISBN
9789025458683 , 9789025458690
Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

Boeiende non-fictie, het fictiegedeelte is daarentegen matig

door: Marvin O. 3 reacties 1 like

Victor Vere is het pseudoniem van schrijversduo Vera Keur en Theo van Stegeren. In 2012 debuteerden ze met het non-fictieboek Het gedroomde land. Reis naar het hart van Argentinië. Dit boek was een reisverslag gecombineerd met geschiedschrijving, een gevolg van een reis door Argentinië die een jaar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Ze komen terug, ze komen terug

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken