Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
MacLeanAlistairDezeeheks23118805
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 4 3 4 2 0 1 1

De zeeheks

9

Gelezen 19 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
Thrillers & Spanning   Topics 0

De Zeeheks, een modern booreiland van de Schotse multimiljonair Lord Worth, heeft in de Golf van Mexico met succes olie aangeboord. Lord Worth, zakelijk een meedogenloze piraat, verkoopt olie onder de vastgestelde prijzen en veroorzaakt grote onrust op de internationale oliemarkt. In een afgelegen buitenhuis komen de leden van de oliemaatschappijen bijeen om maatregelen tegen Lord Worth te bespreken. Hun conclusie is eenvoudig: Lord Worth moet worden uitgeschakeld. En deze taak is voor John Cronkite, een keiharde man die nergens voor terugdeinst. Cronkite schuwt geen enkel wapen. Zelfs de dochters van Worth worden ontvoerd, maar dat brengt Richard Mitchell en John Roomer, twee koele Amerikaanse prive detectives en vrienden van Lord Worth's dochters in de strijd. Het gevecht om de markt in de oliewereld ontaardt in een complete slag: tankers worden opgeblazen en gekaapt, wapenopslagplaatsten van het leger beroofd en het booreiland De Zeeheks wordt met dieptebommen en artillerie bestookt. Wat doet het Witte Huis? Kan men zo'n strijd dicht bij huis tolereren? Wat gebeurt er met de dochters van Lord Worth? En wat doet de Arabische wereld? Zal De Zeeheks moeten verdwijnen?

+


Genre
Thrillers & Spanning
Pockets populaire fictie
Spannende boeken algemeen
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
Eerste editie
30 november 1899
Laatste editie
31 mei 2001
ISBN
9789022509296 , 9789022516652 , 9789022522332


Boekinformatie wijzigenReacties op: De zeeheks

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.