Advertentie
Zeg niets

Zeg niets

4
Rank 3505 Gelezen 4 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 34 Favoriet 0 Recensies 1
  Topics 0

Jean McConville, moeder van tien kinderen, wordt in 1972 door gemaskerde mannen ontvoerd. Iedereen in de buurt weet dat de IRA verantwoordelijk is voor haar verdwijning, maar niemand durft erover te praten. In 2003 worden op een strand botten en een blauwe veiligheidsspeld gevonden. De kinderen van Jean herkennen de speld en beseffen dat hun moeder eindelijk is gevonden.
Deze gruwelijke moord, een van de meest beruchte gebeurtenissen ten tijde van The Troubles, is het begin van het grote verhaal over het bittere conflict dat Noord-Ierland dertig jaar lang in zijn greep hield. Patrick Radden Keefe portretteert in dit meeslepende relaas radicale en onstuimige IRA-leden, zoals Dolours Price die als 22-jarige bommen plaatste, en The Dark, het meedogenloze brein achter IRA-operaties. Hij toont onomwonden de rol die het Britse leger speelde, met het vuile spel van oproerbestrijding en spionage. Een zeer kritisch licht werpt de auteur op Gerry Adams, die de vredesbesprekingen leidde, maar zijn kameraden verraadde met de ontkenning van zijn IRA-verleden.
Zeg niets is een aangrijpend boek over angst, verraad en wraak in een land dat nog steeds worstelt met zijn verleden.

Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
496
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Laatste editie
24 mei 2019
ISBN
9789046825273 , 9789046825280
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Beklemmende recente geschiedenis

door: Gunter Plevoets 1 like
Aan de hand van de verdwijning van een moeder van 10 kinderen (door de IRA) en de portrettering van een aantal markante figuren binnen datzelfde IRA, slaagt de auteur er in om op zeer toegankelijke wijze (zeker geen saai feitenrelaas) een geschiedenis te geven van de "Troubles". De auteur is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook