Zeven vormen van atheïsme
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Zeven vormen van atheïsme

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

John Gray is de belangrijkste levende Britse filosoof’ – The Independent


 


Zeven vormen van atheïsme is een prikkelend boek. John Gray: ‘Wanneer je oudere vormen van atheïsme onderzoekt, ontdek je dat sommige van de meest standvastige overtuigingen zeer te betwijfelen zijn.’


Al een generatie lang wordt het publieke debat aangetast door karige, bekrompen bespottingen van religie, uit naam van ‘de wetenschap’, al geven deze spotters blijk van maar weinig kennis van die wetenschap. John Gray valt deze ‘heilige huisjes’ aan. Hij beschrijft de complexe wereld van de verschillende vormen van atheïsme, een traditie die volgens hem even rijk is als die van religie. Tevens een traditie die net zo diep verweven is met religiositeit in plaats van dat dit ‘het tegenoverstelde’ is, zoals het meestal wordt beschouwd.


 


Het resultaat is een boek dat een bijzonder en veelzijdig licht schijnt op dat wat menselijk is, en op de denkers die, in verschillende tijden en op verschillende plekken, hebben gestreden om deze kwestie te kunnen begrijpen.


+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Spectrum
Eerste editie
24 augustus 2018
Laatste editie
24 augustus 2018
ISBN
9789000363681


Boekinformatie wijzigenReacties op: Zeven vormen van atheïsme

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken