Zinloos geweld
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 9 4 32 3 37 2 12 1 3
VN:

Zinloos geweld

93

Gelezen 119 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 45 Favoriet 1 Recensies 12
Thrillers & Spanning Artikelen 2 Newsroom 1 Lijsten 7 Spots 2   Topics 0

Martin Hogeveen, organisatie-adviseur, licht een grote gemeentelijke dienst door en stuit daarbij op blunders, onkunde en fraude. Bij een reorganisatie moet de directeur van de dienst op non-actief worden gezet, maar die accepteert dat niet. Hij ziet Hogeveen als de kwade genius die zijn prachtige ambtelijke carrière heeft vernietigd. Ondertussen wordt Hogeveen beheerst door de angst dat zijn veel jongere vriendin hem zal verlaten.

Felix Nieberg is student journalistiek. Zijn oudere broer Richard is opgenomen in een psychiatrische inrichting. Felix zoekt naar de oorzaak van Richards ziekte en hij komt uit bij de man die ooit met hun moeder heeft samengeleefd.

Dit zijn de basisingrediënten van een spannende en intrigerende thriller over wraak en jaloezie, over oude en nieuwe rekeningen die vereffend moeten worden, en over de manier waarop het verleden zo dramatisch doorwerkt in het heden dat slachtoffers onvermijdelijk zijn.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Spannende boeken algemeen
Literaire roman, novelle
Pockets spanning
Literaire thriller
Oorspronkelijke titel
Zinloos geweld
Uitgeverij
Anthos
Eerste editie
28 februari 2001
Laatste editie
25 oktober 2007
ISBN
9789035122826 , 9789044605983 , 9789057137235
Boekinformatie wijzigen


Recensies (12)

Keuze van de redactie

Zelfs de triestheid grijpt me niet aan

door: Marco Books 1 like
Zinloos geweld was één van de vijf boeken die in 2001 genomineerd waren voor de Gouden Strop, de literaire prijs voor de thriller. Het gaat om een psychologische thriller waarin de lezer kennis maakt met Martin Hogeveen, de organisatiepsycholoog, die een gemeentelijke dienst heeft doorgelicht op...
Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Zinloos geweld

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken