Zoals het leven komt
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 33 4 42 3 18 2 0 1 0

Zoals het leven komt

93

Gelezen 100 Aan het lezen 6 Wil ik lezen 172 Favoriet 4 Recensies 9
Feelgood Artikelen 1 Newsroom 1 Spots 2   Topics 0

Als een vrouw hoort dat ze niet het biologische kind van haar ouders is, komt ze op het spoor van een verzwegen familiegeschiedenis

Enschede, 1939. Als de oorlog uitbreekt, verandert alles voor het jonge kruideniersechtpaar Herman en Anna. Anna’s jongste broertje komt om bij een bombardement; haar andere broer is betrokken bij de Stork-staking tegen de Arbeitseinsatz, die bloedig wordt neergeslagen; de Joodse buren verdwijnen. Dan wordt Herman opgepakt en afgevoerd om te werken in Duitsland. Anna krijgt geen bericht meer van hem en ze gaat ervan uit dat hij dood is. In de kortstondige euforie van de bevrijdingsdagen raakt ze zwanger van een Canadese militair en er wordt een dochtertje geboren.

Ruim zestig jaar later komt de gepensioneerde onderwijzeres Marlies erachter dat ze niet het biologische kind van haar ouders is. Geschokt gaat ze op onderzoek uit, en ze komt op het spoor van een verzwegen familiegeschiedenis, die haar uiteindelijk naar Australië brengt. Daar komt ze veel te weten over het zware bestaan van de naoorlogse Nederlandse emigranten. Maar zitten haar bloedverwanten wel op haar komst te wachten – als ze tenminste nog in leven zijn?

+


Genre
Feelgood
Literaire roman, novelle
Historische roman (populair)
Aantal pagina’s
400
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij B.V.
Eerste editie
24 september 2021
Laatste editie
24 september 2021
ISBN
9789022593431 , 9789402316995


Boekinformatie wijzigen


Recensies (9)

Keuze van de redactie
Lissanne07 Hebban Recensent

Mooie en diepgaande roman die je in zijn greep houdt

door: Lissanne07 1 like ebook

Als je dit boek hebt gekocht met de gedachte dat het een fijne oorlogsroman gaat zijn, zet je dan maar schrap voor een verrassing. Zoals het leven komt van Michelle Visser is een oorlogsroman die haar genre op een goede manier te boven gaat.

Anna heeft het gered. Na de oorlog te hebben overleefd...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Zoals het leven komt

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken