Advertentie

Zonder de top te bereiken

229

Rank 4951 Gelezen 245 Aan het lezen 9 Wil ik lezen 258 Favoriet 5 Recensies 13
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 4 Spots 1 Top25's 1   Topics 0

Waar zijn we naar op zoek wanneer we op reis gaan? Deze vraag staat centraal in Zonder de top te bereiken, dat is geschreven in de traditie van de grote reisliteratuur en vertelt over Dolpa, een afgelegen gebied in de Himalaya. Het is een boek over hoe een man tot inzichten komt op vijfduizend meter hoogte door één voet voor de andere te zetten. Hij reist door een land dat onaangetast is door de moderne tijd, vergezeld door een ezel en Peter Matthiessens reisklassieker De sneeuwluipaard. Maar Zonder de top te bereiken is meer dan een reisverslag: het is een eerlijke vertelling over iemand die probeert zijn grenzen te vinden, die vele oude zekerheden ziet vervagen en die de pracht ontdekt in kleine zaken, zoals een onverwachte ontmoeting met een Tibetaanse hond. De hoofdpersoon zoekt balans in zijn leven en vindt die in de schoonheid van de natuur.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
Eerste editie
25 februari 2020
Laatste editie
25 februari 2020
ISBN
9789403181806 , 9789403185804


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (13)

Keuze van de redactie
Helena van Dijk Hebban Recensent

Op expeditie met Cognetti

door: Helena van Dijk

Het vierde boek van Paolo Cognetti, Zonder de top te bereiken, speelt zich wederom af in de bergen, net zoals dat het geval was in De acht bergen en De buitenjongen. Deze keer vormen echter de bergen van de Himalaya het decor in plaats van de Italiaanse Alpen. Liefhebbers weten het: in de boeken...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Zonder de top te bereiken

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.