Op naar het Gala des Grands Gâteaux!
Samenvatting Bakkerij Bliss en het magische receptenboek:
De ouders van Roos, Tijm, Dille en Leintje runnen een magische bakkerij in het stadje Rampenburg. Ze bakken allemaal magische koekjes en taarten. Dat doen ze met behulp van een magisch receptenboek. Op een dag komt Lilian langs, een geheimzinnige vrouw die uit is op het receptenboek. Ze beweert dat ze de tante is van Roos en haar broers en zusje. Maar is zij wel te vertrouwen?
Samenvatting Bakkerij Bliss en de waanzinnige wedstrijd:
Roos daagt haar tante Lilian Le Fay uit voor een bakwedstrijd in Parijs. Alleen… Lilian heeft het magische receptenboek, dus dat kan nog best moeilijk worden. Gelukkig heeft haar bet-betovergrootvader Balthazar nog een versie, maar deze versie is in een taal die alleen hijzelf nog spreekt. Ze gaan samen met hem en zijn pratende kat naar Parijs waar Roos alles op alles zet om het receptenboek terug te winnen.
Persoonlijk vind ik Bakkerij Bliss en de waanzinnige wedstrijd een heel leuk en vooral spannend boek. Ik heb het boek letterlijk al 6 keer gelezen omdat ik het echt fantastisch vind. Want dit boek heeft precies de genres die ik leuk vind: Spannend, fantasie en een vleugje magie. Wel jammer dat Roos weinig zelfvertrouwen heeft, want ze kan heel goed bakken. Complimenten aan Kathryn Littlewood, want ze schrijft heel beeldend en houdt de lezer bijna heel het boek geboeid.