Een realistische kijk in het leven van Boudewijn.

19040sask 19040sask
2 mrt 2023

Boudewijn is een jongen die al heel veel heeft meegemaakt. Jammer genoeg sloot hij zich af van de rest van de mensen in zijn omgeving. Zijn vader vond dit niet meer oké en besloot Boudewijn elke dag in een dagboek te laten schrijven. En dit krijg je ook te zien in het boek. Hierdoor krijgt de lezer een kijkje in het leven van de 16-jarige Boudewijn die vol zit met verschillende gedachten en emoties.

Het is een heel leuk boek om te lezen en het leest ook heel vlot. Het is wel jammer dat het verhaal soms afwisselt van verschillende vertelperspectieven, want zo is het moeilijk en onduidelijk om te weten of het gaat over iets dat al gebeurd is of iets dat op het moment zelf bezig is. Het is aan de ene kant ook wel handig dat er ook over het verleden verteld wordt, want zo komen we veel meer te weten over het verleden van Boudewijn en wat hij allemaal heeft meegemaakt.

Het is leuk dat het hoofdpersonage een jongen van onze leeftijd is. Zo kunnen we ons nog makkelijker inleven in het verhaal. Ook zijn er natuurlijk nog andere personages zoals zijn vader, Pauline, zijn zusje die Pluis genoemd wordt, zijn oma,... In deze personages is het moeilijk om je in te leven. Het boek is vanuit Boudewijn zijn perspectief geschreven en zo is het moeilijk om je te kunnen inleven in de gedachten en gevoelens van die personages.

Het is een redelijk serieus onderwerp dat op een toffe manier gebracht wordt en dat is dus een positief punt aan het boek. Het boek “Dit is geen dagboek” is dus een rollercoaster van emoties, zoals woede, angst, verdriet, blijheid, verliefdheid, onverschilligheid,... Ondanks al deze verschillende emoties en gevoelens is het dus een heel fijn en vlot boek om te lezen. De structuur van het boek is ook heel aangenaam. Het is leuk dat er elke dag iets geschreven wordt en de datum erbij staat, zoals in een echt dagboek, ook al is dit geen dagboek volgens Boudewijn.

Op het einde van elk dagelijks verhaal staat er ook telkens welke muziek hij heeft geluisterd en dit is leuk om ook eens te lezen.
Besluit: Dit boek is dus perfect voor lezers die houden van realistische boeken vol emoties en gedachten.

Meer recensies van 19040sask