Advertentie
    7days Specialist

Geschreven door Nina Schouten 

Op een nacht ziet de veertienjarige Vega Jane hoe een goede vriend van haar wordt opgejaagd door het Bitterbos. Vlak voor hij gegrepen kan worden, rent hij het Moeras in en daar kwam nog nooit iemand levend weer uit. Het laat Vega niet meer los, want waarom zou iemand dat ooit vrijwillig doen?Vega is een Bitter. Een toepasselijke naam, want het leven van een Bitter ís bitter. Mensen van dit volk lijken niets anders te doen dan honger lijden, regels opvolgen, keihard werken en zorgen dat ze niet worden opgegeten door een van de verschrikkelijke beesten uit het Moeras dat het Bitterbos omsluit als een strop. Nooit kwam er iemand van buiten en nooit ging er iemand weg. ‘Ons was altijd verteld dat er geen andere kant wás.’

Argwaan
En toch lijkt er nu een jongen te zijn die denkt dat er wel een andere kant is: Vega’s collega Quintin Hermes. Hij heeft een briefje voor haar achtergelaten: ‘Ga vanavond naar je boom. Daar zul je iets vinden waarmee je misschien uit het Bitterbos kunt wegkomen, als je dat wilt. QH.’ Het probleem is: je zou niet uit het Bitterbos weg mógen willen. De enige manier om te overleven is om te doen wat je hoort te doen, alles daarbuiten wekt argwaan. En die heeft Quentin met zijn vluchtpoging gewekt. Vanaf dat moment wordt Vega nauwlettend in de gaten gehouden, want zij heeft Quentin als laatste gezien. In het geheim gaat ze op zoek naar antwoorden.
 
Volop fantasy
Het boek The Finisher is vooral weggelegd voor de diehard fantasy-fans. Onverklaarbare gebeurtenissen en een stortvloed aan nieuwe woorden en uitleg overspoelen je. Zo heb je een heleboel vreemde beesten die garms, amarocs, creta’s en adars heten. En net als je denkt al die namen en de bijbehorende wezens onder de knie te hebben, wordt er weer een nieuw monster geïntroduceerd dat nog erger was dan de vorige. Zo zak je dieper en dieper weg in deze verwarrende wereld. En toch… toch is er iets wat je aan het lezen houdt. Op een of andere manier wil je heel graag weten wat hier in godsnaam aan de hand is. David Baldacci heeft niet voor niets meer dan dertig thrillers op zijn naam staan en de spanning die hij opbouwt is je lantaarntje in deze duisternis.
 

Reacties op: 7Days over 'The Finisher'

86
Vechten voor de waarheid - David Baldacci
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners