Hij is en blijft een echte verhalenverteller
Ik heb nu twee boeken van Gabriel Garcia Marquez gelezen. Dit boek en de novelle ' Kronieken van een aangekondigde dood.'
Bij 'de kronieken' was ik onder de indruk van hoeveel lagen er in dat verhaal zaten, terwijl het verhaal bestond uit relatief weinig pagina's. Aan het einde had ik toen het gevoel dat ik in veel groter verhaal had gelezen.
Dit verhaal over een vrouw die alsware haar sensualiteit herontdekt terwijl ze getrouwd is, is in de vergelijking met 'de kronieken' een stuk eenvoudiger en minder meeslepend.
Daarbij vond ik het mooi om te lezen hoe de schrijver in dit verhaal stond wat te lezen viel in het voorwoord en het nawoord. Dat hij is blijven schrijven, terwijl hij op de rand van de dood stond en zelf niet tevreden was over het manuscript van dit boek, laat mij zien hoe toegewijd hij was aan zijn vak al was hij niet meer in staat om te leveren wat hij wilde.
Echter is dit boek (ook al is het geen 'af' boek) nog steeds beter geschreven dan boeken die ik vorig jaar heb gelezen en die ik hetzelfde aantal sterren heb gegeven. Mijn beoordeling is dan ook gebaseerd op de vergelijking met 'de kronieken' en het nodigt mij uit om meer te lezen van zijn oudere werken, want ook dit boek laat mij zien dat hij een echte verhalenverteller is.