Aanrader!

agaathv agaathv
1 mrt 2020

Met veel plezier heb ik ‘Het mysterieuze huis op de heuvel’ gelezen. Hoewel ik niet echt een “fantasy-fan” ben, heb ik dit boek in één keer uitgelezen. Ik wilde gewoon weten hoe het afliep.
Dit boek vertelt het verhaal van Hedy en haar broertje Spencer die in de kerstvakantie bij hun opa moeten logeren. Hun ouders, allebei archeoloog, moeten werken en de kinderen mogen niet mee.
Opa John is een illusionist en woont sinds de verdwijning van oma Rose alleen in het griezelige huis op de heuvel. Het huis heeft een torentje, beeldhouwwerken op het dak in de vorm van draken en raven en het oogt donker en ongezellig. Binnen staat het huis vol met beelden, schilderijen hangen aan alle wanden en in de vele kamers in het huis staan veel spullen opgeslagen. Hier mogen ze absoluut niet binnen komen van opa John.
Als ze die eerste avond naar boven gaan om te slapen, kunnen ze het niet laten stiekem een kijkje te nemen in de kamer naast de hunne, die deur staat tenslotte uitnodigend op een kier. De kamer staat vol met allerlei spullen: dozen, boeken, klokken, een berenvel op de grond en nog veel meer. En dan valt er zomaar een boek op de grond. Er valt een foto uit, een foto van oma Rose. Vervolgens begint de vloer te golven …
Dit is het begin van de zoektocht van Hedy en Spencer naar oma Rose, waarin ze worden bijgestaan door achternichtje Angelica en achterneefje Max. Het is een zoektocht vol magische wezens, vreemde boodschappen en andere ontmoetingen, die uiteindelijk goed afloopt. Maar of dat dan ook het einde is van dit verhaal? Lees het zelf!
De opbouw van het verhaal steekt goed in elkaar, je wordt als het ware het verhaal ingezogen. De schrijfstijl is fijn, en het is een prettig boek om voor te lezen.

Meer recensies van agaathv