Spannend en Fantasierijk!
Alex heeft een set toverkaarten: ze laten haar de toekomst zien. Maar tovenarij is verboden in de stad Luma. Wie gepakt wordt wegens magie, zal voor altijd opgesloten worden in de donkere kerkers van de stad.
Op een dag wordt Alex’ geheim verraden en moet ze de stad ontvluchten. Maar de wereld buiten Luma is nog gevaarlijker. Overal waren schemergeesten rond die hebben het gemunt op tovenaars en hun kinderen. Alex moet alles op alles zetten om de strijd met deze wezens aan te gaan… en te ontdekken wie ze echt is.
Het eerste boek uit een nieuwe serie van Angie Sage, die ook de serie Septimus Heap schreef. Dit boek gaat over tovenaarsdochter Alex, door haar ouders meegegeven aan haar pleegmoeder Mirram. Een verhaal vol magie, avontuur, vriendschappen en familiebanden. Het verhaal speelt zich af in een fantasiewereld waar schemergeesten ronddolen, Havicken als wachters rondvliegen en Jakhalzen wonen. Het boek is op een dusdanige manier geschreven dat je echt het idee hebt in deze wereld rond te dwalen. Het tempo waarin het verhaal verteld wordt is vrij hoog, soms moet je even teruglezen om op te zoeken over wie het ook al weer gaat. Door de korte hoofdstukken is dat niet lastig om te doen. Sterker nog, door de korte hoofdstukken leent het boek zich goed voor de minder gemotiveerde lezer of om voor te lezen. Het prettige taalgebruik maakt dat het boek lekker leest. De omslag is enorm uitnodigend en de illustraties bij het begin van ieder hoofdstuk prachtig.
Ik ben niet echt een fantasy-lezer, toch sprak dit boek mij enorm aan!