Lievelingsboek
Uilskuiken en takkeling zijn 2 uilen, ze zijn hun ouders verloren en wonen in een boom Appelaar. Een havik had hun ouders te pakken gekregen, Appelaar had het gezien. Uilskuiken en takkeling moesten leren vliegen. Uilskuiken waagde de sprong en viel. Recht op de grond, ze was even buiten bewustzijn. De havik had haar gezien als een lekker hapje, ook dit zou haar einde worden. Maar Appelaar kon dit niet laten gebeuren ...
Het verhaal is echt prachtig! Zelfopoffering is een groot thema in dit boek. Hoe ver zou jij gaan om iemand te redden? Daarnaast zitten in het boek verwijzingen naar de voedselkringloop waardoor het boek ook nog eens een perfecte inleiding is op een les wereldoriƫntatie.
De prenten in het boek vullen telkens de volledige pagina, ze bestaan vooral uit grijze en groene tinten. De tekeningen zijn zeer gedetailleerd, maar tegelijkertijd zijn ze niet druk. Zo kan je van de boom de schors zien en zie je fijne blaadjes hangen in de boom.
Het boek is een van mijn lievelingsboeken geworden, het leest zeer vlot en heeft een mooie boodschap. Het boek is aan te raden voor de leeftijd 7-10 jaar.