Liefde en haat staat naast elkaar
Recensie Allocer de opperdemon
Het eerste wat opvalt aan dit boek is de kaft met een zwarte raaf, een pentagram en een rood hart. Het is een kaft die nieuwsgierig maakt. Een rustig mysterieus beeld.
Het verhaal vertelt over een onverwachte liefde tussen de opperdemon Allocer en de heks Merwen. Want kunnen demonen wel liefhebben? Het is duidelijk dat Merwen het hart van Allocer gestolen heeft. Wat begint met een fascinatie van beide kanten groeit uit tot liefde. Zeker op het moment dat Allocer bang is Merwen voor altijd te verliezen, ontdekt hij dat zij degene is bij wie hij wil zijn.
Andere onverwachte liefdes koppels ontstaan, zoals de halfzus van Allocer Storm en de aartsengel Michaƫl. Deze relatie komt voor mij te snel. Zeker omdat Storm de aartsengel eerst intens haat en door een herinnering via zijn ogen, is ze ineens verliefd op hem. Dit zou iets langzamer mogen, zeker omdat het contrast tussen haat en liefde heel groot is.
Naast het liefdesverhaal is er ook de dreigende oorlog. Merwen, blijkt niet gewoon Merwen te zijn, maar een machtige tovenares uit een ander sterrenstelsel.
Het verhaal is vlot geschreven met een fijne schrijfstijl.
Het verhaal is vlot geschreven met een fijne schrijfstijl.