Een wereld om in te verdwalen

Angelina van Kemenade Angelina van Kemenade
2 mrt 2025

Ik had het geluk dat ik dit boek gewonnen heb met de winactie van Robins Youtube kanaal. Het boek neemt je gelijk verder mee met de avonturen van Enna en Thomas in de ene verhaallijn en Yaru en Marthis bij de andere verhaallijn. Daarnaast loopt nog het zijlijntje van Eryan de broer van Enna. Voor mij is Eryan het minst goed uitgewerkte karakter, zijn pogingen om Claire voor zich te winnen beginnen irritant te worden en hij wordt teveel als een player neergezet. Volgens mij Claire zichzelf er ook aan te ergeren. Eryan kan nog wat karakterontwikkeling gebruiken, maar misschien komt dat wel in de volgende delen. Uiteindelijk zijn Enna, Thomas, Yaru en Marthis belangrijker en hun personages zijn wel goed uitgewerkt. Voor mij gevoel heeft dit verhaal meer een afgerond einde, die uiteraard wel open is. Even leek alles mis te gaan. Ruzies tussen beide koppels, nieuwe vijanden, maar ook weer nieuwe bondgenoten.

Eerst had ik het idee dat Enna en Thomas hoorde bij de groep van 6 waar Yaru en Marthis onderdeel van zijn, inmiddels is het mij duidelijk dat zij los staan en hun eigen rol in de strijd tegen de grijzen spelen. Een boek waar je je helemaal in kan verliezen en ik kan niet wachten om het volgende deel te lezen. Ik vermoed dat we het volgende deel twee nieuwe personages leren kennen uit de groep van 6 en ik ben benieuwd wat hun verhaal zal zijn.

Meer recensies van Angelina van Kemenade