Erg onder de indruk van dit verschrikkelijk boek

Angelique Rijk Angelique Rijk
7 mrt 2021

Dit is een verschrikkelijk boek, met een gouden boodschap.
Geraakt, ontroerd, onder de indruk. Zo voelde ik me toen ik gisteren dit boekje had uitgelezen. Wat een práchtig boekje voor kinderen én volwassenen! Ik zou het zo willen uitdelen aan alle kinderen op scholen. Wat zou het mij als tiener geholpen hebben als ik dit destijds had kunnen lezen. Te horen krijgen dat het niet normaal is wat er met me gebeurde en dat het niet mijn schuld is! Dat ik het ook aan iemand mag vertellen. Dat bevriezen en het uitschakelen van mijn gevoel een overlevingsreactie is. Want hoe weet je als kind dat bepaalde dingen die je overkomen niet normaal zijn? Enkel als het je vertelt wordt!
Het verhaal is geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar. In het boekje worden zaken besproken die traumatisch kunnen zijn voor kinderen zoals het overlijden van een dierbare, een vechtscheiding van ouders, gepest worden. Maar ook mishandeling, verwaarlozing en misbruik. Op een begrijpelijke manier en soms met een kwinkslag, wordt uitgelegd wat het precies is en wat het met jou (als kind) kan doen. Hoe je brein op zo'n moment werkt en hoe je je kunt voelen en wat je dan kunt en mag doen. Ook als een kind ziet dat een vriendje of vriendinnetje nare dingen meemaakt, is het belangrijk te weten dat het er iets aan kan doen.
Het boekje kan ook door leerkrachten gebruikt worden. Een korte lesvoorbereiding voor leerkrachten is te vinden op uitgeverijpica.nl.
Ik hoop van harte dat ouders, leerkrachten en scholen dit gaan oppikken en het boekje gaan gebruiken!
Dankjewel Anton Horeweg voor het schrijven van dit belangrijke boek!

Ik geef het boekje 5 sterren!

Meer recensies van Angelique Rijk