Het interessante verhaal over Anne wordt langdradig beschreven

AnnaBet AnnaBet
12 mrt 2025

Zoals de titel van het boek al aangeeft gaat het verhaal over de relatie tussen een moeder (Anne) en een ik-figuur (dochter Mary). Het boek begint kort nadat Anne is overleden, Mary zoekt in het huis van haar moeder naar belangrijke aandenkens uit het verleden. Aan de hand daarvan beschrijft zij vervolgens de belangrijke gebeurtenissen die haar moeder hebben gevormd, en ook hoe dat weer invloed had op haar eigen leven. Op zich is het boeiend om te lezen hoe een intelligente vrouw probeert staande te blijven nadat het leven haar klap na klap uitdeelt. Voor de buitenwereld slaagt ze erin een normale indruk te maken. Maar in de beslotenheid van haar eigen woning verliest ze die strijd, de woning raakt tot in het extreme vervuild en Anne laat zelfs haar eigen dochter niet meer in haar huis toe. Hoewel het verhaal erg interessant is, weet het boek niet echt te boeien. Sommige gebeurtenissen worden lang uitgesponnen, er is veel herhaling. Vooral het gedeelte dat over Mary zelf gaat, vanaf het moment dat ze volwassen is, voelt grotendeels overbodig aan. De drie sterren die ik voor dit boek heb gegeven zijn het gemiddelde van de boeiende gedeeltes (4 sterren) en de overbodige gedeeltes (2 sterren).

Meer recensies van AnnaBet