Advertentie

Bij het zien van de schitterende cover van Belle van Zuylen van Kees van Strien weet je meteen over wie het boek gaat. De titel spreekt voor zichzelf en de subtitel geeft aan over welke periode het boek voornamelijk gaat.
Belle van Zuylen van Kees van Strien vertelt over het leven van Belle van Zuylen in Holland. Ondanks dat er over haar jeugd niet veel bekend is, krijg je toch een aardig beeld van wie en hoe Belle was, hoe haar leven in Holland was, wie haar eerste liefde was, met wie ze omging, naar wie ze brieven schreef en wat ze schreef, de antwoorden die ze daarop kreeg, wie haar huwelijkskandidaten waren, waarom ze niet met hen trouwde maar uiteindelijk onder haar stand trouwde en hoe haar huwelijk was. Je voelt haar zoektocht naar vriendschap en hartstocht. Velen zullen haar onzekerheid in het openbaar herkennen over of ze bijvoorbeeld niets verkeerd heeft gezegd.
Belle van Zuylen, een vrouw die eigenlijk in een verkeerd tijdperk is geboren, een tijdperk waarin ze eigenlijk niet, op een enkele keer na, kon zijn wie ze echt was, een tijdperk waarvoor ze te vrijgevochten, te eigengereid, te geletterd was, voor velen in haar tijd een eigenaardig persoon die men niet begreep, een buitenbeentje was.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2020/02/belle-van-zuylen-kees-van-strien.html .

Reacties op: Belle van Zuylen was te eigenzinnig voor haar tijd

1
Belle van Zuylen - Kees van Strien
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker