Advertentie

Bij het zien van de schitterende cover van De geheugenlozen van Géraldine Schwarz wil je weten wie die man op de foto is. Is het de vader van de auteur, een van haar grootvaders of iemand anders? Waar zou hij aan denken of over dromen? Wat je op de foto zo ziet, lijkt het dat hij een mooi uitzicht heeft, maar is dat ook zo of bedriegt de schijn? De titel maakt nieuwsgierig. Je wilt weten wat ermee bedoelt wordt.
In het voorwoord van De geheugenlozen vertelt Géraldine Schwarz hoe ze erop gekomen is om dit boek te schrijven, waarom ze dit boek heeft geschreven en wat ze ermee hoopt te bereiken.
Géraldine Schwarz kijkt in De geheugenlozen met een kritische blik naar het verleden van haar grootouders tijdens de Tweede Wereldoorlog en hoe de mensen in de wereld reageerden op wat er gebeurde in de Tweede Wereldoorlog. De rol van de regeringen en de mensen in diverse landen is schokkend. Ze probeert te achterhalen hoe het komt dat zoveel mensen indertijd zoveel vergeten zijn van wat er in de oorlog is gebeurd, waarom zoveel mensen Hilter en consorten hun gang hebben kunnen laten gaan, hoe Hitler te werk ging, waarom veel Duitsers na de oorlog in de slachtofferrol kropen, hoe het komt dat zoveel nazi's naderhand nog steeds topfuncties konden krijgen overal, waarom men niet meer over de oorlog wilde praten, hoe het kan dat op veel scholen de waarheid niet wordt verteld over de oorlog, hoe men heden ten dage reageert op het verleden en op wat er nu in heel veel landen speelt.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2019/06/de-geheugenlozen-geraldine-schwarz.html .

Reacties op: Wist men echt niets meer of wilde men niets meer weten?

18
De geheugenlozen - Géraldine Schwarz
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99
E-book prijsvergelijker