Advertentie

Bij het zien van de mooie cover van De madonna van de bergen van Elise Valmorbida wordt je nieuwsgierig naar het verhaal van de vrouw. Ook de titel maakt nieuwsgierig.
Het verhaal begint in 1923 en eindigt in 1950. Meteen vanaf de eerste bladzijde wordt je meegenomen in een meeslepend verhaal van een jonge vrouw die uitgehuwelijkt wordt en dan haar eigen leven met haar man gaat leiden, voor- tijdens- en na de Tweede Wereldoorlog. Zoals valt te lezen is het een verhaal dat je in het tijdsbeeld moet plaatsen. In sommige landen en culturen was het bijvoorbeeld vroeger heel gewoon dat een vader op zoek ging naar een man voor zijn dochters en dan was het maar te hopen dat het een man was die de dochter ook beviel. Het leven van Maria en haar gezin is een leven van hard werken en nauwelijks vrije tijd, zeker ten tijde en van- en na de oorlog waarbij er vele risico's genomen werden zodat het gezin kon eten, drinken en geld blijven verdienen. Een leven van voor- en tegenspoed, een leven van risico's nemen en een leven van alles doen voor het gezin opdat het gezond blijft en niet verhongert.
De madonna van de bergen van Elise Valmorbida laat zien waar mensen toe in staat zijn als er geen of nauwelijks eten en drinken meer is, zeker niet voor hun kinderen en welke risico's er dan soms genomen worden, risico's die verstrekkende gevolgen kunnen hebben.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2019/08/de-madonna-van-de-bergen-elise.html .

Reacties op: Aangrijpende familiegeschiedenis

43
De madonna van de bergen - Elise Valmorbida
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker