Advertentie

Bij het zien van de indrukwekkende cover van De Nederlandse Spoorwegen in oorlogstijd 1939 - 1945 van David Barnouw, Dirk Mulder en Guus Veenendaal krijg je al een idee waar het boek over zal gaan. De titel en de subtitels spreken voor zichzelf.
Het boek begint met een voorwoord van de President - Directeur van de Nederlandse Spoorwegen, waarna er een inleiding van de auteurs volgt waarin ze vertellen wat je kan verwachten van het boek.
David Barnouw, Dirk Mulder en Guus Veenendaal nemen je in De Nederlandse Spoorwegen in oorlogstijd 1939 -1945 mee naar het verleden en deels in het heden. Ze vertellen eerst in het kort in twee hoofdstukken over de geschiedenis van de Nederlandse Spoorwegen in Nederland, over de komst en daarna. Vanaf het derde hoofdstuk volgt de geschiedenis van de Nederlandse Spoorwegen tijdens de Tweede Werldoorlog en hoe het na de oorlog ging en nu gaat. Je kan merken dat de auteurs heel veel onderzoek hebben gedaan en het niet van één kant hebben bekeken, maar van diverse kanten, waardoor het een boek is geworden zonder oordelen. De foto's maken het boek compleet.
De Nederlandse Spoorwegen in oorlogstijd 1939 - 1945 van David Barnouw, Dirk Mulder en Guus Veenendaal laat zien dat de rol van de Nederlandse Spoorwegen tijdens de Tweede Wereldoorlog gecompliceerder in elkaar zit dan over het algemeen gedacht wordt. De auteurs vertellen hoe het indertijd is gegaan, wat de directie indertijd deed, de rol van de regering, de Jodentransporten, hoe de directie en personeel van de Nederlandse Spoorwegen verzet pleegden, de Spoorwegstaking, waarom er niet eerder werd ingegrepen, hoe het na de oorlog is gegaan en over ereschuld, excuses, compensatie voor de slachtoffers en wat de NS doet om de Tweede Wereldoorlog niet te laten vergeten, hoe afschuwelijk die ook was.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2019/12/de-nederlandse-spoorwegen-in.html .

Reacties op: Gecompliceerder dan men denkt

1
De Spoorwegstaking - David Barnouw Dirk Mulder ...
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker