Kinderhorrorverhalen met een moraal
Bij het zien van de schitterende cover van Het horror kindervoorleesboek van B.J. Starink krijg je een gevoel dat je een spannend boek gaat lezen. Je ziet nog net geen vleermuizen voorbij komen. Nu hopen dat ik de auteur niet op ideeën heb gebracht voor een volgend boek. Hoewel... dat zou heel leuk zijn als dat wel zo was. De titel maakt nieuwsgierig, maar tegelijkertijd geeft het ook aan dat het zeker niet voor heel jonge kinderen geschikt is. Het is dan ook raadzaam dat de ouders eerst het boek zelf lezen alvorens ze het boek gaan voorlezen aan hun kroost, zodat ze kunnen bedenken of hun kind(eren) het wel aan kan of dat er beter een jaartje of langer gewacht kan worden met dit boek om voor te lezen.
Het horror kindervoorleesboek van B. J. Starink doet zijn titel een grote eer aan, want er staan tien verhalen in die voor kinderen griezelig zijn. Het zijn verhalen met de boemannen, die je in verschillende gedaantes hebt, in de hoofdrollen naast de kinderen. De auteur stelt zich eerst netjes voor, maar geeft zichzelf niet helemaal bloot, sommige dingen houdt hij graag geheim. Daarna mag je een checklist nalopen alvorens een verhaal wordt voorgelezen en daarna komen de tien verhalen.
Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2022/03/het-horror-kindervoorleesboek-bj-starink.html .