Advertentie

Bij het zien van de schitterende cover van Noord-Holland en de Eerste Wereldoorlog van Ron Blom / Tom van Hooff / Henk van der Linden krijg je al een idee waar het boek over zal gaan. De titel spreekt voor zichzelf.
Noord-Holland en de Eerste Wereldoorlog van Ron Blom / Tom van Hooff / Henk van der Linden is opgedeeld in acht thematische delen: Mobilisatie, Vluchtelingen, Varia, Internering, 22 september 1914, Defensie, Oorlog en Neutraliteit. In dit deel staan de dorpen als Bergen, de kleinere steden als Hoorn en eilanden als Urk centraal. Amsterdam wordt soms wel genoemd, maar dat is meer omdat men er dan niet omheen kon.
Je krijgt een goed beeld van hoe het er in Noord-Holland aan toe ging tijdens de Eerste Wereldoorlog en wat de gevolgen waren voor de 'gewone man' tijdens de Eerste Wereldoorlog. Nederland mocht dan wel neutraal zijn geweest in die tijd, maar dat betekende niet dat men er niets van merkte. Integendeel, men kreeg er genoeg van mee; zoals bijvoorbeeld dat de overheid zich ging bemoeien met het economische leven, de prijzen in winkels die werden bepaald door de overheid, de voedselschaarste en andere schaarste wat men in het dagelijks leven nodig had, maar dat dat ook van plaats tot plaats kon verschillen, dat men het in de ene plaats beter had dan in de andere.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2019/10/noord-holland-en-de-eerste-wereldoorlog.html .

Reacties op: Hoe het ging in Noord-Holland tijdens de Eerste Wereldoorlog

2
Noord-Holland en de Eerste Wereldoorlog - Ron Blom Tom van Hooff ...
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,95
E-book prijsvergelijker