Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Voor veel volwassenen jeugdsentiment

Anneke Visser 02 maart 2024
Bij het zien van de schitterende, maar ook mierzoete cover van Barbie van Randy Nickel denk je meteen te weten waar het boek over gaat. Dat het een sprookjesverhaal is van, waarschijnlijk 's werelds beroemdste pop, Barbie, maar het blijkt geen sprookje te zijn. Hoewel... het verhaal van Barbie kan gerust een waargebeurd sprookje genoemd worden. Het is mooi dat de cover via de zijkant op de achterkant doorloopt. De titel spreekt voor zichzelf, Barbie speelt inderdaad de hoofdrol in dit boek. De subtitel spreekt voor zichzelf, je weet meteen wat je kunt verwachten van het boek. De foto's in het boek maken het boek compleet. Hoewel het te begrijpen is, was het toch leuker geweest als de foto's in kleur waren geweest.
In Barbie van Randy Nickel kun je de geschiedenis van Barbie lezen. Dit boek vertelt niet alleen de geschiedenis van Barbie, maar ook in het kort de geschiedenis van de speelgoedfabrikant die erachter zit en wie de voorloper van Barbie was.
Er zullen maar weinig mensen zijn die nog nooit van Barbie hebben gehoord. Heel veel mensen hebben ooit wel een Barbie gehad en veel kinderen van nu hebben minstens één Barbie. Dit boek zorgt dan ook bij veel volwassenen ervoor dat ze terug naar hun jeugd gaan waar ze nog met Barbies speelden.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2024/03/barbie-randy-nickel.html .

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Anneke Visser

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.