Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een muzikaal verhaal dat je fluitend leest

Anneke Visser 26 januari 2024
Bij het zien van de mooie cover van Het verborgen leven van Jean-Philippe Rameau van Veerle Deknopper wil je weten wie de man is. Hoewel het meestal beter is als je de persoon, waar het boek over gaat, goed kunt zien, is het in dit geval niet erg dat je de persoon niet goed kunt zien. In dit geval behoudt het iets mysterieus, zoals de beroemde componist ook was, ook al verscheen hij, naar het schijnt, op veel feesten. De titel maakt je nieuwsgierig naar het verhaal.
In Het verborgen leven van Jean-Philippe Rameau van Veerle Deknopper is de hoofdpersoon opgepakt en in een gevangeniscel in Parijs geplaatst. Het waarom is nogal bizar, maar in de tijd waarin het verhaal zich afspeelt, kon men vaker om bizarre reden in het gevang belanden. Zelfs kinderen, die de pech hadden gehad dat ze in een bepaalde familie geboren waren, kwamen daarin, zoals de hoofdpersoon vertelt. Je komt te weten hoe hij daarover denkt.
De hoofdpersoon is een oude man die in zijn cel zijn leven overdenkt en erover vertelt. Hij is opgegroeid in een Italiaans bergdorpje en als er niet een componist in de herberg van zijn moeder was komen logeren, had hij vermoedelijk nooit veel verder gekomen dan het Italiaanse bergdorpje, maar dankzij de componist heeft hij in Frankrijk in een paar plaatsen mogen wonen en werken en beroemdheden mogen ontmoeten.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2024/01/het-verborgen-leven-van-jean-philippe.html .

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Anneke Visser

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.