Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Stukje vergeten geschiedenis

Anneke Visser 03 november 2023
Bij het zien van de mooie cover van Het vuur van de vreemdeling van Mirjam Molenaar wil je weten waar het vuurgevecht zich heeft afgespeeld en waarom het vuurgevecht was. Je wilt ook weten of het bord Delfts blauw is, Chinees porselein of een ander soort bord is. Het is mooi dat, alles wat je op de cover ziet, ook in het boek terug kunt vinden. De titel maakt je nieuwsgierig naar het verhaal. De subtitel geeft goed aan wat je van het boek kunt verwachten. De foto van een tableau maakt het boek compleet.
In Het vuur van de vreemdeling van Mirjam Molenaar krijgt Sytze door de Nederlands-Engelse oorlog een verlies te verwerken waarbij hij ook een trauma oploopt die hij uiteindelijk weet te overwinnen. Hij wordt gedwongen het eiland, waar hij zijn levenlang op heeft gewoond, te verlaten. Hij komt in Friesland terecht en weet zich onmisbaar te maken bij een bedrijf. Ondertussen blijft hij zich afvragen hoe het met twee voor hem belangrijke personen is, of ze zich hebben weten te redden of dat ze zijn overleden. Ook wil hij weten hoe het zit met het astrolabium die hij van zijn vader heeft gekregen. De vraag is of hij er ooit achter komt.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2023/11/het-vuur-van-de-vreemdeling-mirjam.html .

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Anneke Visser