Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Weer vier heerlijke verhalen

Anneke Visser 03 mei 2024
Bij het zien van de schitterende cover van Mary Copeland 6 van Robbert Jan Swiers weet je meteen, als je bekend bent met de serie, van welke boekenserie dit deel is. Je weet ook meteen wie de persoon op de cover is. De titel spreekt voor zichzelf, je weet meteen over wie het boek gaat.
Mary Copeland 6 van Robbert Jan Swiers is het zesde deel in de Mary Copeland serie. Net als de vorige delen, bevat ook dit deel vier verhalen die gebaseerd zijn op schilderijen uit het verleden. Het zijn vier verschillende verhalen waarin de hoofdpersoon werd gevraagd om hulp, omdat ze, zoals de vaste lezers inmiddels weten, een bijzondere kijk op de zaken kan hebben. Ze komt met gedachten en oplossingen waar anderen niet aan gedacht hebben, ook al werkt het vaste team al jaren samen. Ondertussen verandert er in haar privéleven het een en ander, net als voor haar oom en tante die al een opvolgster voor haar nichtje hebben.
Zoals eerder gezegd, Mary Copeland 6 van Robbert Jan Swiers is het zesde deel in de boekenserie over Mary Copeland. Mocht dit het eerste deel zijn dat je gaat lezen, dan is dat op zich geen probleem, de delen zijn, net als de verhalen in de delen, los te lezen.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2024/05/mary-copeland-6-robbert-jan-swiers.html .

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Anneke Visser

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?