Een indrukwekkend, maar ook aangrijpend oorlogsverhaal

Anneke Visser 18 juni 2025
Bij het zien van de schitterende cover van Vergeet mij niet van Geartsje Pols wil je weten wie de vrolijke man is, wat zijn verhaal is. Je krijgt mede door het bosje zelfgeplukte bloemen het vermoeden dat hij zijn vriendin ten huwelijk gaat vragen. Mocht dat zo zijn, dan hoop je dat ze 'ja' zal zeggen. Of mijn vermoeden klopt, mogen jullie zelf gaan ontdekken.
De titel maakt je nieuwsgierig en je wordt een beetje bang als je naar de man kijkt. Je bent bang dat hij is overleden en dat de auteur zijn levensverhaal vertelt. In dit geval klopt het, maar de man is gelukkig heel oud geworden en heeft in dit boek, via de auteur, die aan het eind ook nog iets te zeggen heeft, zijn verhaal over de Tweede Wereldoorlog vertelt. Mede dankzij de auteur wordt Foppe Dupon niet vergeten.
De subtitel geeft goed aan wat je kunt verwachten van het boek.
De schitterende illustraties zijn van Yasmin Boomsma. Zij heeft heel mooie, maar ook indrukwekkende en hier en daar schokkende illustraties gemaakt. Zij heeft de gezichtsuitdrukkingen heel goed weten uit te werken waardoor de mensen tot leven komen. Met de tekeningen heeft de illustratrice heel goed laten zien dat ze oog voor detail heeft.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2025/06/vergeet-mij-niet-geartsje-pols.html .

Meer recensies van Anneke Visser