Krachtdieren: Wijsheid en inspiratie uit het dierenrijk
In 2017 schreef Petra Stam het mooie vormgegeven boek Krachtdieren: Wijsheid en inspiratie uit het dierenrijk. Sinds mensenheugenis hebben dieren wereldwijd een speciale symbolische betekenis. Zo hechten veel westerse mensen waarde aan de astrologische dierenriem. Maar ook andere dieren kunnen een bepaalde boodschap hebben, bijvoorbeeld in dromen. Mystica en schrijfster Petra Stam beschrijft 66 dieren vanuit biologisch, historisch en esoterisch persepectief.
Raaf
In veel culturen hechten mensen waarde aan vergelijkbare betekenis van eenzelfde dier. Stam heeft bijvoorbeeld zelf veel affiniteit met de raaf sinds haar jeugd. De raaf is zowel in de Germaanse als de Griekse mythologie een boodschapper van de Goden. Stam vertelt ook over het sterrenbeeld van de Raaf uit de Griekse mythologie. Wat ik wel een klein beetje jammer vind, is dat er wel gerefereerd wordt aan de sterrenbeelden buiten de dierenriem, maar de betekenis ervan wordt maar een klein beetje aangestipt. Daar is sowieso al weinig literatuur over te vinden. Lees meer: https://annemariedehaan.eu/krachtdieren-wijsheid-en-inspiratie-uit-het-dierenrijk/
Raaf