Plot van het verhaal is mooi, maar te langdradig
Het is al snel duidelijk dat Nora een laag zelfbeeld heeft en dat het voelt alsof alles is haar leven mislukt is. Dit verwijt ze zichzelf. Door vanuit haar perspectief te lezen, voelt het alsof andere mensen in haar omgeving haar hier ook de schuld van geven. Tot zover is het daarom begrijpelijk dat de wil om te leven er voor haar niet langer meer is. Het begin van het verhaal is goed neergezet.
Het boek wil vervolgens op een andere wijze laten zien dat het leven mooi kan zijn, zolang je er zelf maar wat van maakt. Ik vind het plot van het verhaal daarom mooi, maar het was voor mij te voorspelbaar en te langdradig. Nora krijgt de kans om meer levens mee te maken, maar uiteindelijk heeft ze zoveel verschillende 'persoonlijkheden' gehad in het boek, dat het als lezer moeilijk is om daar wat van te 'leren'. Ook op de momenten dat ze gelukkig lijkt te zijn in haar andere leven, komt dat abrupt tot een einde. Op een gegeven moment weet je dit als lezer en voel je dat soort momenten aankomen. Dat vond ik jammer.
Het voelde daarom voor mij als een ommekeer dat ze ineens wel de wil om te leven had. De opbouw klopte voor mijn gevoel niet helemaal.