Emotionele kijk in het leven binnen de familie naar de uiteindelijke 'ontsnapping'
Voordat het boek uitkwam, had ik (zoals iedereen in Nederland) al gehoord over de schokkende ontdekking van een verborgen gezin in Ruinerwold. Dat het uiteindelijk niet tot de (mogelijk) gewenste straf heeft geleid, maakt het voor de meeste mensen nog schrijnender. Daarom was ik benieuwd naar het verhaal achter hetgeen de media bericht.
Ik heb het boek in een keer uitgelezen, Ik vond het zo ingrijpend en emotioneel om te lezen hoe verbonden hij als zoon met zijn vader (en daarbijbehorend het geloof) was. Ieder hoofdstuk legt nieuwe kwetsbaarheden bloot. Het laat je als lezer een beetje begrijpen wat zich achter gesloten deuren heeft afgespeeld. Omdat veel situaties gedetailleerd worden beschreven, begrijp je als lezer wanneer het kantelpunt is gekomen. Het boek weergeeft dit krachtig. Ik vind het bewonderenswaardig dat hij zijn levensverhaal zo goed op papier heeft gekregen. Zeker een aanrader om te lezen dus!