Je gaat van deze sombere, rechtlijnige en mopperige over houden!
Wat een feest om dit boek te lezen! Vooral de eerste helft vond ik heerlijk qua schrijfstijl en qua inhoud. De tweede helft vond ik soms wat meer van hetzelfde, maar nog steeds goed.
Het boek gaat over (zoals de titel al zegt) een man die Ove heet. Ove is 59 jaar oud en heeft een half jaar geleden zijn vrouw verloren. Het boek start op het punt dat Ove net te horen heeft gekregen dat hij met pensioen dient te gaan, zodat ‘hij wat meer rust krijgt’. Ove heeft daar zo zijn eigen mening over, zoals hij dat over vrijwel alles in het leven heeft.
Je leest het verhaal vooral vanuit het perspectief van Ove, maar wel vanuit de ‘hij’-vorm. De auteur geeft middels het boek een portret van Ove in een nuchtere, humoristische schrijfstijl. Ieder hoofdstuk leer je iets meer over wie Ove is en hoe zijn leven tot dan toe is geweest. Ondanks de sombere, rechtlijnige en mopperige manier van denken van Ove ga je steeds meer van deze man houden.
Over de inhoud verklap ik verder niet te veel: het is gewoon een aanrader om deze op je leeslijstje te zetten!