Brengen scherven echt geluk?

Anouk Röling 20 oktober 2020
In dit boek lees je niet over DE schietpartij, maar juist over na de schietpartij. Dit maakt het boek bijzonder, omdat de schietpartij bewust nauwelijks genoemd wordt. Hier heeft Amy Giles bewust voor gekozen. Tegelijkertijd is dit ook wel een van mijn aandachtspuntjes, ik had graag gezien dat er juist wel iets meer over verteld werd, nu bleef de schietpartij heel vaag en ver weg in mijn gedachten omdat ik er vrij weinig over wist.

Je leest over hoe Jess en Lucas omgaan met het verlies van hun broer. Beide broers overleden die bewuste nacht en Jess en Lucas gaan daar heel anders mee om. Dat geldt niet alleen voor Jess en Lucas, maar ook voor de depressieve moeder van Jess en de overbezorgde ouders van Lucas. Iedereen rouwt om een andere manier en gaat dus verschillend om met verlies en dat is in dit boek heel duidelijk terug te lezen.

Door de fijne schrijfstijl en de wisselende perspectieven van Jess en Lucas ben ik door dit boek heen gevlogen. Toen het binnenkwam ben ik op de bank gaan zitten met het boek en er niet meer afgekomen tot het boek uit was. Ook het vorige boek van Amy Giles, Alles is nu, heb ik verslonden en ik kan niet wachten tot Amy Giles meer boeken schrijft en Zomer & Keuning meer boeken van deze veelbelovende schrijfster vertaald.

Meer recensies van Anouk Röling