Vloek van vuur en schaduw

Antjedb Antjedb
16 mrt 2024

Dit is mijn recensie over het boek vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven,2024. Maire kan haar geluk niet op ze heeft een beurs voor de schotse kostschool Taigh cloiche. Even weg van alle pestkoppen en nare herinneringen, een nieuw begin. Ze maakt daar al snel vrienden, maar ze ontdekt dat haar vrienden heksen zijn.

Ik vind dat er leuke personages zijn die goed zijn beschreven zodat je je alles goed kan voor stellen. Ik vond Olivia een interessant personage en had nog wel wat meer over haar willen weten, ze leek me heel mysterieus. Ik kon me goed inleven in de personages. Ik vond de scene dat Maire voor het eerst mee geen ging met de heksencoven heel leuk. De gebeurtenissen waren niet heel realistisch omdat het over heksen en magie gaat. Het boek deed mij een beetje aan Harry Potter denken omdat de leerlingen over huizen zijn verdeeld net als in Harry Potter. Aan het begin veranderd de tijd setting een paar keer. Aan het einde was er wel een beetje een plotwending toen ze erachter kwamen wie de persoon was die Maire had vervloekt. Ik vind dat het boek goed is opgebouwd en het verhaal zat ook goed in elkaar. In het boek worden korte en lange zinnen gebruikt en dat leest fijn voor mij. De gesprekken zijn meestal tussen de hoofdpersonen maar af en toe ook met bij personen. In het boek zitten af en toe ook Engelse worden omdat het zich in Schotland afspeelt.

Kortom, mijn mening over Vloek van vuur en schaduw is dat ik dit boek aanraad omdat het een hartstikke leuk boek is zeker als je van boeken over magie houdt. Ik vond het leuk dat er af en toe Engelse woorden in stonden maar soms was het wel een beetje verwarrend.

Meer recensies van Antjedb