leuke start van een serie
Met de leukste leesclub van Nederland lazen we dit boek. Een Scandinavische thriller, deel 1 van een serie. Of het een thriller is valt over te discussiëren ik vond het eerder een detective.
We volgen in het verhaal vooral Hannah en Daniel. Hannah, verloor alles haar baan haar relatie maar heeft het geluk een zeer lieve zus te hebben, die haar hun huisje aanbied. Zodat ze alles op een rijtje kan krijgen. Daniel is een politieagent in het plaatsje Are waar een moord word gepleegd. Uiteindelijk komen Daniel en Hannah bij elkaar en helpt Hannah Daniel met het oplossen van de moord.
De schrijfster heeft een hele fijne schrijfstijl en de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je verder wilt blijven lezen. Het boek zou ik niet bestempelen als een thriller het is niet echt zozeer spannend, soms zelf wat voorspelbaar en dat vind ik jammer. Sommige delen waren naar mijn idee wat te veel uitgewerkt, terwijl andere delen wat gehaast leken. Toch ben ik wel benieuwd naar de verdere delen in deze serie. Daar de hoofdpersonen genoeg te bieden hebben.