Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Viveca Sten

Artikelen 4 Spots 2 beschrijving bewerken

Viveca Sten (Bergstedt, 1959) is een vooraanstaande Zweedse advocaat en daarnaast een succesvol auteur van zowel juridische non-fictie als thrillers. Ze studeerde rechten aan de universiteit van Stockholm.

Sten maakte haar thrillerdebuut in 2008 met de whodunit  I de lugnaste vatten  (vertaald als Stille wateren). Het verhaal speelt zich af op het het eiland Sandhamm dat vlak voor de kust bij Stockholm ligt. Niet heel toevallig omdat het voor Sten en haar familie een geliefd eiland is, waar ze ook een vakantiehuis hebben. Stille wateren  werd in Zweden tot een televisieserie bewerktIn 2012 publiceerde ze haar vijfde thriller, I stundens hetta, zoals in al haar vorige boeken met inspecteur Thomas Andreasson als  protagonist. Het boek verscheen in Nederland onder de titel Midzomernachthitte. Stens zesde thriller I farans riktning  werd in 2013 in Zweden gepubliceerd. 

Van haar boeken zijn wereldwijd meer dan tweeënhalf miljoen exemplaren verkocht in meer dan twintig landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Japan, Nederland en de Scandinavische landen. 

Nieuwste boek

Door lezers

Thriller Café / Zweden Special #2
17 november 2018 37 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken