Opnieuw een topboek van Viveca Sten

elinevandm 18 februari 2026
Verborgen in het verleden is het derde deel in de Are moorden reeks van Viveca Sten. Ditmaal krijgen Hanna en Daniel een moord voorgeschoteld op een rijke zakenvrouw. Ze wordt vermoord aangetroffen in een chique hotelkamer en lijkt wel wat mensen tegen zich in het harnas gejaagd te hebben. Ze had immers plannen om in de buurt zelf een luxehotel uit de grond te stampen. De vraag rijst dus of haar dood iets te maken had met deze plannen of dat er nog andere motieven spelen.

Intussen leert de lezer de hoofdpersonages Daniel en Hanna nog beter kennen. Hanna heeft het moeilijk met haar verliefdheid jegens Daniel. Hij heeft een gezin en is dus onbereikbaar. Daniel zelf worstelt nog steeds met woedeaanvallen en gaat bij een therapeut langs om de oorzaken aan te pakken. Er is in dit boek ook wat meer ruimte weggelegd voor Daniel’s vrouw. Deze stukken vond ik heel fijn om te lezen omdat ze ook een jonge moeder is en ik soms overeenkomsten zag.

Doorlopend zijn er ook een paar hoofdstukken die de lezer een hel eind terug de tijd invoeren naar het begin van de jaren 70. We lezen er over een jonge serveerster die net aan de slag gaat in een luxehotel. Aanvankelijk is het wat onduidelijk hoe dit in het geheel past, maar later wordt alles duidelijk.

Het onderzoek zelf focust op enkele verdachten en geeft ook inzicht in de rouwverwerking van de zoon van het slachtoffer. Het plot is goed gevonden, brengt alles mooi samen en doet alweer uitkijken naar het vierde deel.

Het verhaal is zoals we gewend zijn van Viveca Sten, opnieuw zeer spannend en meeslepend. Daniel en Hanna zijn een goed team en interessante personages om over te lezen. Het feit dat Hanna in het geheim liefde koestert voor haar collega maakt het ook op dat vlak spannend! Ik heb genoten van verborgen in het verleden en geef het graag 4 sterren.

Meer recensies van elinevandm