Zaken vinden wat naast elkaar plaats
Haar koude hart is het zevende deel van de Josie Quinn reeks van Lisa Regan. Josie wordt ditmaal naar de bossen geroepen waar een echtpaar dood aangetroffen wordt naast hun kampeerplek. Tijdens de autopsie wordt in de keel van de vrouw een ketting van zwarte walnoten aangetroffen. Josie en haar team vrezen dat er echter nog een derde persoon aanwezig was op de kampeerplaats en zetten en zoektocht op poten. Deze wordt echter belemmerd door het slechte weer. Tegelijkertijd doen ze ook onderzoek naar een sekte die in de buurt ligt vanwaar het echtpaar aangetroffen werd en treft ze daar een angstig meisje aan. De leden van de sekte lijken iets te verbergen, maar het is gissen wat.
Haar koude hart begint zeer goed en heeft een prettig verteltempo zoals we gewend zijn. Het verhaal is meeslepend en spannend. Er worden verschillende verhaallijnen echter naast elkaar gezet en de prio’s in de onderzoeken waren voor mij niet altijd even logisch. De vermiste kampeerder wordt op bepaalde momenten precies wat vergeten. Op het einde beleeft Josie zelf ook nog één en ander en wordt er bij toeval een ontdekking gedaan die opnieuw allerlei zaken in gang zet. Op sommige punten is het verhaal dus wat rommeliger dan ik gewend ben en lijkt alles wat naast elkaar plaats te vinden. De samenhang is niet altijd zo duidelijk, net zoals de motieven. Toch heb ik wel genoten van het boek en was ik nieuwsgierig naar de afloop. Ik geef het dan ook graag 4 sterren.