Net iets minder intrigerend dan deel 1, maar absoluut een goed boek!
De dondermaker van Tina N. Martin is het tweede deel in de serie rond rechercheur Idun Lind. Ditmaal wordt een man dood aangetroffen op het ijs. Hij is sterk verminkt. Hij lijkt zich echter met schimmige zaken bezig te houden. Idun en Tareq komen terecht in een wereld waarin het leven van een vrouw niets waard is. Samen met collega’s van een andere dienst graven ze dieper in het netwerk. Daarnaast zijn er hoofdstukken gewijd aan twee jongeren Peter en Silje die elk op hun eigen manier een moeilijke jeugd beleven. Peter wordt enorm gepest omwille van zijn lengte en heeft geen vrienden. Dit verandert echter wanneer Silje in zijn klas komt. Vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk. Maar ook Silje heeft een rugzak aan problemen. We volgen hun levens enkele jaren en zien hoe ze opgroeien. Intussen zit ook Idun’s team niet stil en infiltreren ze in een netwerk.
De verhaallijn van Peter en Silje vond ik enorm boeiend om te lezen en ik keek telkens weer uit naar meer hoofdstukken rond hun. Daarnaast vond ik het verhaal van Idun en het netwerk soms iets te ingewikkeld worden op een bepaalde manier. Het leek ook het enige spoor dat gevolgd werd in de jacht op de moordenaar en er ging dus heel veel aandacht naar uit. Als lezer is het lang gissen naar wat het verhaal van Peter en Silje te maken heeft met de rest, maar in de spectaculaire ontknoping komt alles mooi samen. Persoonlijk vond ik de dondermaker net iets minder intrigerend dan het eerste deel, het appelmeisje, maar niettegenstaande is het wel een zeer spannend en goed boek en hoop ik op een derde deel! Ik geef het boek graag 4 sterren.