Fijne eerste kennismaking

elinevandm 03 december 2025
Doe niet open van Alex Smith is het eerste deel in de Robert Kett serie. De lezer maakt kennis met Kett en zijn drie dochters wanneer deze op weg zijn naar hun nieuwe woonplaats in Norwich. Kett’s vrouw verdween enkele maanden eerder en het onderzoek is nog steeds lopende, ondanks dat er weinig aanknopingspunten zijn. In Norwich wordt Kett al snel betrokken bij een lopend onderzoek van verdwenen krantenmeisjes en duikt hij mee in de zaak. Het feit dat hij geen opvang heeft voor zijn dochters, vormt echter al snel problemen op het bureau. Kett en het plaatselijke team hebben enkele verdachten op het oog. Maar of één van hen het ook echt gedaan heeft, is nog maar de vraag.

Doe niet open is een goede eerste kennismaking met Robert Kett. Het boek is compact, het onderzoek niet heel erg uitgebreid of ingewikkeld, maar het is wel meeslepend geschreven. Het gezinsleven van Kett komt ook wel aardig wat aan bod en zal naar mijn aanvoelen in de volgende delen zeker nog verder besproken en uitgediept worden. In dit deel wordt iets teveel nadruk gelegd op het opvangen van de kinderen van Kett en het heen en weer voeren van elk van hen. Voor mij mocht dit iets minder in beeld komen en dan wat meer aandacht naar het onderzoek zelf. Doe niet open was dus een fijne eerste kennismaking met Alex Smith en het doet uitkijken naar het tweede deel. Ik geef dit boek graag 4 sterren.

Meer recensies van elinevandm

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.