Goed boek, enkel spijtig van de vertaalfouten
De voodookiller van Jack Probyn is het eerste deel in de serie rond Inspecteur Stephanie Broadbent. Zij is net teruggekeerd naar haar geboortestreek en draagt enkele geheimen met zich mee. Deze komen pas gaandeweg aan bod in het boek en de hele waarheid wordt pas op het einde duidelijk voor de lezer. Stephanie wordt meteen op een zeer zware zaak gezet. Een studente wordt dood aangetroffen in haar kamer. In haar magnetron wordt echter een voodoopop aangetroffen die niet veel goeds belooft. Het is het begin van een reeks seriemoorden die Stephanie en haar team tot het uiterste drijven.
De cover van de voodookiller deed me heel sterk denken aan Handtekening van het kwaad van Chris Carter. Dezelfde indringende zwarte achtergrond met een cruciaal element uitgelicht. Mijn verwachtingen lagen dus redelijk hoog, zeker omdat het boek hoog scoort op Goodreads. Het verhaal is zonder meer meeslepend en beklijvend. Wat alleen zeer storend werk en bij mij zorgde voor een punt aftrek is de vertaling. Deze is niet altijd vrij van fouten, wat het leesplezier voor mij wat afremde. Toch maakte het verhaal hel veel goed en ook de personages spraken mij aan. Stephanie heeft haar rugzak aan problemen en beetje bij beetje komt de lezer te weten waarom.
De voodookiller is dus een zeer goed boek, alleen spijtig van de vertaalfouten. Ik kijk wel erg uit naar het tweede deel in deze reeks, de boeman. Ik geef de voodookiller graag 4 sterren.