Meer dan 7,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Een waardige opvolger van Winterland

elinevandm 01 maart 2026
Hoogzomer is het tweede deel in de reeks rond Martin Junker en Signe Kristiansen. Het is de opvolger van Winterland dat me aangenaam verrast had. Het verhaal gaat verder op de gebeurtenissen die plaatsgevonden hebben in dit eerste deel, dus het is wel belangrijk om te starten bij het begin. In Hoogzomer worden de belangrijkste punten wel nog eens kort herhaald, dus mocht je het niet meer zo goed weten, is er voldoende aandacht besteed aan dit feit. Martin Juncker krijgt te maken met de dood van een advocaat. Het was tevens een man die connecties had met zijn overleden vader en die ook wel wat mensen tegen zich in het harnas gejaagd heeft.

Daarnaast is Signe verwikkeld in de nasleep van de bomaanslag van enkele maanden eerder. De echte schuldigen ontkwamen toen en alles wordt in de doofpot gestopt. Signe heeft het nog altijd lastig met dit feit. Charlotte, de ex-vrouw van Martin Juncker en journaliste, krijgt een tip binnen die te maken heeft met de aanslag. Zij en Signe begeven zich op glad ijs door een potje te openen dat feitelijk verboden terrein is.

Het verhaal is net zoals zijn voorganger weer zeer spannend en vlot geschreven. Het is fijn dat er op verschillende aspecten gefocust wordt. Zo hebben we de enerzijds de zaak van Martin rond de vermoorde advocaat en anderzijds de twee vrouwen Signe en Charlotte die bezig zijn met de terroristische aanslag. Beide zaken waren boeiend om te volgen en de schrijfstijl is uitermate prettig. Het boek bevat opnieuw voldoende spannende elementen en ik ben opnieuw nieuwsgierig geworden naar het derde deel. Ik geef het boek graag 4 sterren.

Meer recensies van elinevandm