Einde komt nogal abrupt
Smeekbede is het dertiende deel van de Kim Stone serie geschreven door Angela Marsons. Kim en haar team worden op de zaak gezet van een vermoorde moeder. Haar dochter wordt ongedeerd aangetroffen in het nabijgelegen winkelcentrum. Niet veel later duikt een tweede moord op met bijna dezelfde moordmethode. Tussendoor neemt Stacey een zaak op van een ander politiebureau. Het gaat om twee slachtoffers van verkrachting waarbij de dader achter de tralies zit, maar waar hij maar voor één van de twee verkrachtingen veroordeeld werd. Stacey probeert te zoeken naar manieren om hem ook voor de tweede verkrachting te veroordelen.
In het boek vallen er al snel slachtoffers te betreuren, maar blijft het motief voor de moorden onduidelijk. Kim haalt er een oude bekende bij om te helpen, maar ook met de extra hulp blijft het zoeken naar een opening. Wanneer er uiteindelijk dan toch schot in de zaak lijkt te komen, wordt het einde nogal overhaast en is het plots helemaal opgelost. De drijfveer en ‘waarom net die slachtoffers’ komt me nogal vaag over. Het is voor mij dus zeker niet het beste deel uit de serie, maar ik las het wel weer met veel plezier uit. Ik geef het dan ook graag 4 sterren.