Collide bevat meer dan genoeg cheesy passages om je hart aan te warmen
Collide is het eerste deel in de Off the Ice serie van Bal Khabra. De lezer maakt kennis met Summer Preston, een sportpsychologiestudente die haar studies zeer serieus neemt. Om te kunnen deelnemen aan het masterprogramma, zal ze onderzoek moeten doen naar de kapitein van het ijshockeyteam, Aiden Crawford. Deze is net op het matje geroepen na vernielingen die zijn team heeft aangericht. Om niet geschorst te worden, moet Aiden meedoen aan het onderzoek van Summer.
De eerste kennismaking loopt allesbehalve goed. Aiden heeft het gevoel zijn tijd te verdoen en Summer vind Aiden maar een klootzak. Eveneens haat ze de sport. Toch komen ze dichter naar elkaar toe en ontstaat er een warme vriendschap.
Collide deed me heel fel denken aan de Off Campus reeks van Elle Kennedy of Ijsbreker van Hannah Grace. Dezelfde elementen uit die series keren dus terug in Collide en heel vernieuwend voelt het dus niet aan. Het boek begint sterk en is komisch door de scherpe opmerkingen die heen en weer vliegen tussen de hoofdpersonages. Toch voelen sommige passages veel te uitgesponnen aan en haalt dat het leesplezier naar beneden. Andere scènes mochten dan weer wat diepgaander zijn. Summer’s gedrag is op bepaalde punten voor mij ook niet echt begrijpelijk en soms voelde het dus meer aan alsof de schrijfster stof zoekt om er weer spanning in te brengen. Toch vond ik Collide een zeer fijn boek om te lezen en bevat het meer dan genoeg cheesy passages om je hart aan te warmen. Ik geef het dan ook graag 4 sterren.