Oude geheimen, sfeervolle mysterie

Maureen Maureen
24 mrt 2026

Verborgen in het verleden is mijn eerste kennismaking met Viveca Sten, en als ambassadeur van @lsthrillers mocht ik dit derde deel in de serie lezen en recenseren. Hoewel dit het derde deel is, vond ik het verhaal heel goed als standalone te lezen.

Het verhaal begint direct spannend: vlak voor Pasen wordt in Åre een succesvolle zakenvrouw dood aangetroffen in haar hotelsuite, gruwelijk aan haar einde gekomen. Wat start als een brute moordzaak, groeit uit tot een complex onderzoek waarin het verleden een steeds grotere rol speelt. Een verlaten berghotel, oude geheimen en pijnlijke jeugdherinneringen versterken de beklemmende sfeer. Ik vond het sterk dat de geschiedenis niet slechts als achtergrond dient, maar echt verweven is met het mysterie.

Wat ik ook erg prettig vond, is dat het verhaal heel vlot leest. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je makkelijk blijft doorlezen en steeds “nog één hoofdstuk” denkt.

De focus ligt niet alleen op het politieonderzoek, maar ook op de privésituaties van Hanna en Daniel. Ik vond hen interessante personages om te volgen en hun innerlijke strijd geeft het verhaal extra diepgang. Tegelijkertijd had ik soms het gevoel dat het onderzoek wat traag verliep en dat bepaalde verbanden eerder gelegd hadden kunnen worden. De vele verdachten maakten het mysterie intrigerend, maar zorgden er ook voor dat het verhaal af en toe wat zoekend aanvoelde.

Verborgen in het verleden is een spannende, sfeervolle thriller die prettig wegleest. Voor mij een mooie eerste kennismaking met deze auteur.

Meer recensies van Maureen