Een veelbelovende start die anders uitpakt

Maureen 28 januari 2026
Hoewel het deel uitmaakt van de Munch & Krüger-serie, is het prima zelfstandig te lezen.

Het verhaal begint ijzersterk. De openingsscène in de metro van Oslo is intens en grijpt je meteen bij de keel. Ik verwachtte vanaf dat moment een thriller die me geen seconde meer zou loslaten, maar gaandeweg merkte ik dat het verhaal een andere kant op ging.

Na de aanslag volgen we twee rechercheurs gedurende 24 uur, terwijl zij proberen te achterhalen wie er achter de aanval zit voordat er opnieuw slachtoffers vallen. Door die korte tijdspanne ligt de focus minder op actie en meer op de personages zelf. Je zit dicht op hun gedachten en gevoelens en leert hen kennen buiten hun werk om. Voor mij zorgde dat ervoor dat de spanning niet constant werd vastgehouden.

De opbouw en de aanwijzingen vond ik interessant, al wist het centrale idee mij niet altijd helemaal te overtuigen. Toch leest het boek vlot en werkt het toe naar een spannende climax, die me alsnog nieuwsgierig heeft gemaakt naar het volgende deel.

Meer recensies van Maureen