Nietszeggend
Ik heb dit boek in een lange middag uitgelezen, simpelweg omdat de informatiedichtheid erg laag was. Af en toe komt er een interessant citaat voorbij maar verder staat het helemaal vol met open deuren. Er wordt bijv. gesteld dat je meteen je "mooiste leven" kan leiden, maar er wordt met geen woord gerept over evt financiële vereisten die dat met zich meebrengt. Daarnaast wordt gesteld dat voor rijkdom men rijke mensen moet bestuderen en nadoen, met je eigen inbreng uiteraard. Wat is dit voor kinderlijk en onbruikbaar advies? Ook wordt gezegd dat eenieder een coach nodig heeft. Waarom? Er wordt niet of nauwelijks ingegaan op eigen ervaringen of contacten met bijv guru Pena. Zijdelings wordt een vaag fenomeen als Kosmische Intelligentie genoemd, zonder dit te verwerken in toepassingen/strategie. Eveneens zijdelings wordt genoemd dat dit boek bij voorkeur in combinatie met andere Pilarczyk producten (lees dure seminars) wordt gelezen. Flinke paragrafen over angst, onzekerheid, problemen, kortom de kwetsbaren. Kortom: er wordt zo weinig bruikbaars gedeeld dat deze kwetsbaren, zoals wel meer bij guru's, zich vaak genoodzaakt voelen er meer geld tegenaan te gooien om hopelijk tot inzichten of hulp te komen. Pena woont wel in een mooi kasteel trouwens dus zijn seminars gaan zeker als een trein. Maar bij guru's heb ik altijd zoiets van als je het zelf zo goed weet zet dan zelf een miljardenbedrijf op.